Na afstemming met de coaches en trainers zijn we tot een teamindeling gekomen. We hebben de veldteams als basis gebruikt, maar ook rekening gehouden met grote van het team (voldoende speeltijd), regels van de bond, afmeldingen, ect. De uiteindelijke teamindeling is via email naar alle leden verzonden.

De trainingen in de zaal starten in de week van 2 december. Na overleg met de Trainers zijn we tot trainingsschema gekomen en is eveneens via email naar alle leden verzonden. Ook is het schema hier toegevoegd. We trainen dit jaar voornamelijk in De Meenthe.

Voor de F-jeugd wordt nog onderzocht wat de mogelijkheden zijn om binnen te trainen. .

Vanaf de week van 2 december zal (één van) de veldtraining komen te vervallen, dit in overleg met de Trainers.

Zie bijlage voor het trainingsschema.

Speelschema

Het speelschema is terug te vinden in de Hockey of LISA app (staat nog niet alles in de app, dan is men nog bezig met vullen, even geduld). Rij-, was- en fruitschema's worden door de Coach e/o Teammanager gemaakt. Ook voor de zaaldienst (zie verder op in deze mail) zal de Coach e/o Teammanager een schema maken.

Scheidsrechters

De Arbitrage commissie zal scheidsrechters inplannen voor alle jeugdwedstrijden in Steenwijk en komt hier afzonderlijk bij de scheidsrechters op terug. Het is voor de jeugdteams dus niet nodig om eigen scheidsrechters mee te nemen naar uitwedstrijden. Senioren regelen zelf een scheidsrechter, ook voor de uitwedstrijden.

Zaaldienst

Tijdens de wedstrijden in Steenwijk is het de bedoeling dat het thuisspelende team voor de zaaldienst zorgt (taken: letten op orde en netheid, eerste aanspreekpunt en bedienen van het scorebord). Dit geldt voor gehele blok wedstrijden die in de poule van het thuisspelende team worden gespeeld. Vaak speelt het thuisspelende team de eerste en de laatste wedstrijd van een blok. De coach is verantwoordelijk voor inplannen van de zaaldienst en zal een beroep doen op ouders. We rekenen op jullie medewerking!

Zaalbijdrage

De zaalbijdrage zal worden afgeschreven.

Spelregels

Let op:

• De vliegende keeper verdwijnt een team speelt dus OF met een volledig aangeklede keeper OF met 6 veldspelers zonder keepersrechten. Bij een strafcorner blijft het doel dan dus leeg.