19 Mei

MHC Steenwijk derby gespeeld

Nieuws afbeelding

Dé derby van MHC Steenwijk

Op de gelukkig zonnige zondagmiddag stonden de dames 1 en heren 1 van MHC Steenwijk tegenover elkaar. Na een goede warming-up van beide teams klonk om 11:30 het startsignaal. Al snel werd duidelijk dat het voor de dames een zwaar potje zou worden. Toch konden de dames in het eerste kwart nog redelijk weerstand bieden. Door middel van een strafbal, genomen door Bart van der Veen, kwamen de heren toch op voorsprong. Kort daarna werd ook de 2-0 gemaakt. Toch gaven de dames de moed niet op en probeerden elkaar zo goed mogelijk te vinden. Met een 2-0 achterstand klonk het eerste rustsignaal. Met frisse moed gingen de twee teams het tweede kwart in. De heren kregen veel kansen, maar Marjet Rijkelijkhuizen stond goed te keepen. Uiteindelijk viel toch de 3-0. Na de rust begonnen de dames steeds beter samen te spelen, maar helaas werd dit niet beloond met een doelpunt. De heren bleven gevaarlijk en waren vaak te snel voor de dames. Dit resulteerde in nog twee doelpunten voor de heren. Het laatste kwart ging in en bij de dames begon de vermoeidheid steeds meer op te spelen. Dit zorgde ervoor dat de heren meer ruimte kregen en daardoor hun voorsprong flink konden uitbreiden. Al met al was het voor beide teams een leuk en leerzaam potje en de revanche staat zeker op de agenda!